Tuesday, 17 January 2017

The 21st Annual Magu Domasi Celebration at Batiamari (Tezialchuba), Kalaigaon, Bodoland on 15th & 16th January, 2017






21 थि बोसोरारि मागो दमासि फोरबोखौ 15 जानुवारि ( 1 मागो) आव बतियामारि दावहारु क्लाबनि दैदेननायाव गाजा गोमजायै जागायजेनो । बे बाराव फिरफिला बिरहोनाय हाबाफारिखौ गोबावै लानाय जादोंमोन । मानोना गोजां बोथोराव मानसिफोरा फुंआवनो ननिफ्राय बायह्राव ओंखारनो बायो । जाहोनाव फिरफिला बिरहोनाय हाबाफारियाव मानसि जाया । नाथाय बे बोसोराव बयबो राइजो राजाफोरा ज जाफैदों । बेनिखाय गोजोननाय नांदोंं । फिरफिला बिरहोयो बतियामारि गामिनि गामि आफादनि आफादगिरि मानगोनां मुस्रि मदन बर' बिथांआ ।

बेनि उनावनो गुबुन गुबुन गेलेनाय बादायलायनायफोरा जागायजेनो । मोनायाव जों हारिमु बादायलायनाय गोदान मोसानाय आरो खुगा मेथाइ बादायलायनाय जागायजेनो । बेयावबो जों थोजासे बादायारि मोननो हादोंमोन ।

नैथि एबा जोबथा साननि हाबाफारि हिसाबै फुंआव उन्दै उन्दै फरायसा फरायसुलि बिथांमोनखौ बायदिसिना थुनलाइयारि बादायलायनायफोरखौ होनाय जायो । बिथांमोनाबाो बे बादायलायनायफोराव गोगोमै बाहागो लायो।

बे बाराव जों फाव दिन्थिनाय (भेकसन) बादायलायनायाव सा 6 बादायगिरि मोनदोंमोन । मोनसे गोनां बाथ्राया जाबाय दिपेन बर' बिथांआ एम.एल.ए. महेस्वर बर'नि फाव लादोंमोन । जोबोद समायदों आरोबाव गुबुन गुबुन फावगिरिफोरनि फावफोरखोबौ ।

बेेनि उनावनो मोनानि 6 रिंगासोआव गेवलां मेल आरो बान्था राननाय हाबाफारि जागायजेनो । बे हाबाफारिखौ दैदेने सुरेन बर' बिथांआ आरो आफादगिरिनि मासि आजावो दानसोरां बर' बिथांआ। गाहाइ आलासि हिसाबै हांख्रायनानै लाबोनाय जायो - सिमियन दैमारि, लेङाइ फोरोंगिरि, कबिरालि गेजेर फरायसालि बिथांखौ । आरोबाव माननि आलासि हिसाबै जों हांख्रायनानै लाबोदोंमोन कलाइगाव दख'रा बर' फरायसा आफादनि आफादगिरि मुस्रि कृष्ण कान्त बर', गाहाइ नेहाथारि फिरुस कान्त बसुमतारि, सोलोंथाइ नेहाथारि हिरकजोति दैमारि, गेलेमु नेहाथारि बिस्वजित बर' बिथांमोना । दाइसाव जिरायनाय गुबुन गुबुन आलासिफोरा जाबाय बतियामारि गामिनि आफादगिरि मदन बर', गामि आफादनि नेहाथारि धुनिराम बर', आइ देवर बियाब दुलाराय बाथौ महासभानि फोसावगिरि सुक्लेस्वर बर', बारग' गामि आफादगिरि प्रदिप बर', बारग' क्लबनि बिबानगिरि अमेन बर' बिथांमोन ।

मोनसे गोनां बाथ्राया जाहैबाय गेवलां मेलखौ दावहारु क्लाबा बे बाराव जेबो जेनेरेतर गैयालासे कारेन्टजोंनो सालायजोबदों ।

Saturday, 26 November 2016

Books and authors quizzes

Book and Author Quizzes



1. Who is the author of the book “Oliver Twist”?
Answer: Charles Dickens
2. Who wrote Gulliver’s Travels?
Answer: William Shakespeare
3. “My Experiment with Truth” is written by?
Answer: Mahatma Gandhi
4. “Who is the author of the book “The Painter of Sign”?
Answer: Mulk Raj Anand
5. India 2020: A vision for the New Millenuim” Who is the author of this book?
Answer: Dr. A.P.J. Abdul Kalam
6. “Discovery of India” written by?
Answer: Pt. Jawaharlal Nehru
7. Who is the author of the book “Count Your Chicken before they Hatch”?
Answer: Arindam Chowdhury
8. Arabian Nights is written by?
Answer: Sir Richard Burton
9. Name of the author of the book “Two Lives”
Answer: Vikram Seth
10. The book “Cricket My Style” is written by-
Answer: Kapil Dev
11. Who translated the Bible into Tamil?
Answer: Arumuganavalar
12. Pride and Prejudice was written by-
Answer: Jane Austin
13. David Copperfield was written by-
Answer: Charles Dickens
14. Bankim Chandra Chatterjee was a famous author in-
Answer: Bengali
15. Who is the writer of the book “Dealing with Terrorists”?
Answer: John Keegan
16. Who is the writer of the book “Shalimar the Clown”?
Answer: Salman Rushidie
17. The author of “War and Peace”-
Answer: Leo Tolstoy
18. The author of “Geet Gobinda is –
Answer: Jaya Dev
19. The oldest Hindu epic is-
Answer: Ramayana
20. Karl Marx wrote-
Answer: Das Capital
21. Rabinson Crusoe” was written by-
Answer: Daniel Defoe
22. Who wrote the book “Gandhi and Stalin”
Answer: Louis Fisher
23. Who wrote “Guiding Soul”?
Answer: Dr. A.P.J. Abdul Kalam
24. Who wrote the book “History of World War II”?
Answer: Tounbee
25. Who wrote “Three Masketeers”?
Answer: victor Hugo
26. The author of the “Arthosastro” is-
Answer: Chanakya
27. The God of Small Things has been written by-
Answer: Arundhati Roy
28. Who is the author of the book “India Through My Eyes”-
Answer: Usha Bhagat
29. Who is known as the “Father of English Literature”-
Answer: Geoffrey Chaucer

Thursday, 24 November 2016

CYCLE RALLY PROGRAMME AT KALAIGAON ON DEMAND OF SEPARATE STATE BODOLAND



A very good website to learn British English

If you wanna learn British English from an English teacher, you can visit teacher Luke's website, the best website  to learn English online....
http://teacherluke.co.uk/the-podcast/archive-of-episodes-1-149/

Feel free to comment and share your thoughts. Cheers...

You may like to read नोंथाङा गाहायनि लिरबिदांफोरखौबो फरायनो हागोन